İnanç, Bilim, Teknoloji

“İnançlar olumlu da olsa, olumsuz da olsa bilime ve teknolojiye dahil edilemez!”

Bu yazı, yukarıdaki olgunun kabul edilemez olduğu ve kabul edilmemesi gerektiği

düşüncesinin kısaca kaleme dökülmüş halidir. Eğer inanç sahibi isek bu manevi güç hayatımızın her yanında ve her köşesinde varlığını göstermeli, yaptığımız her iş bu sonsuz enerji ile vücut bulmalıdır.

“Bilim ve Teknoloji” nin yeryüzünde bulunan inançlı temsilcileri olarak yegâne amacımız insanlara ve insanlığa hizmettir. Çünkü inancımız gereği yaptığımız her şey sonsuz bir amaca hizmet edecektir. Aslına bakılırsa tam anlamıyla saf ve gerçek motivasyon kaynağı da bu değil midir? Sonuç olarak inançların dahil edilmediği ilim-bilim, boşluğa, hiçliğe hizmet etmektedir.

Her geçen gün alanımızla ilgili yeni ve heyecan verici bilgilere ulaşıyoruz. Kendimizi hızlı bir şekilde geliştirip alanımızda en iyisi olmaya çalışıyoruz. Bu konularda bilgilerimizi paylaşıyoruz hatta yazılar yazıp yayınlıyoruz. Hatta belki dünyayı değiştirecek bir teknolojik gelişmede yer sahibiyiz. Fakat ne için, kim için, hangi büyük amaç için? Daha fazla üretmek için mi? Daha fazla kazanmak için mi? Dünyanın bir yerlerinde savaşlar çıkarmak için mi? Yoksa amaç gerçekten insanlığa hizmet mi? Bizler bilim ve teknolojinin temsilcileri isek, yaptığımız her çalışmanın, yazdığımız her programın, tasarlayıp geliştirdiğimiz her cihazın çekirdeğini inancımız ile sulamalı ve beslemeliyiz.

Enerjinizi inancınızdan almanız dileğiyle…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *