اَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيم

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَحْمٰنِ الرَحِيم

Seyyidül İstiğfar (Sabah-akşam üçer defa okunur):

اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّى لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ خَلَقْتَنِى وَأَنَا عَبْدُكَ وَأَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَىَّ وَأَبُوءُ بِذَنْبِى  فاغْفِرْ لِى فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ أَن

İstiğfarların en büyüğü olan bu dua hakkında Resul-i Ekrem sallallahü aleyhi ve sellem buyururlar ki: “Bunu kişi akşam söyler de ölürse cennete girer. Bunu sabah söyler de ölürse yine böyle olur.”  (Buhari-Davud 6306)

Türkçe Okunuşu

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente (h)alakteni ve ene abdüke ve ene ala ahdike ve va’dike mesteta’tü eu(z)ü bike min şerri ma sana’tü ebü u leke bi ni’metike aleyye ve ebu ü bi(z)enbi fağfirli fe innehü la yağfiru(z)(z)unube illa ente. ( parantez içindeki h harfi hırıltılı ve z harfleri de peltektir.)

Manası

Allah’ım sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Ben senin kulunum. Ben, sana verdiğim söz ve vaad üzerinde elimden geldiği kadar duruyorum. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Bana olan nimetini itiraf eder, günahımı da ikrar ederim. Beni bağışla, günahları ancak sen bağışlarsın.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *